Lees Mei

Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, organiseert Stelletje Druktemakers samen met RoodNoot onder de noemer ‘Lees Mei’ voor de zevende keer een integrale estafettelezing van het beroemdste dichtwerk uit de Nederlandse literatuur: Herman Gorters Mei (1889). Honderd schrijvers, dichters, muzikanten, kunstenaars, acteurs, journalisten, bekend en onbekend, lezen om beurten een stuk en daarmee gezamenlijk het hele werk voor in een marathonsessie van 12:00 tot 19:00 uur op het erf van boerderij RoodNoot (1880) te Utrecht. Het wordt een speciale editie, want het zal tevens het afscheid van RoodNoot zijn; de gemeente Utrecht heeft besloten de boerderij te verkopen. Lees Mei is begonnen vanuit de wens en de hoop dat vijfduizend regels Herman Gorter een probaat middel zouden zijn tegen een materialistische tijdgeest die dicteerde dat alles succesvol moest zijn en werd uitgedrukt in geld. Omdat het zo prachtig mooi is, en de tijdgeest nog steeds wel wat tegengas kan gebruiken, is het daarna elk jaar herhaald. Voorlezers bij de vorige edities waren onder meer Kees ’t Hart, Esther Gerritsen, Hans Dagelet, Akwasi, Hagar Peeters, Wim Noordhoek, Meltem Halaceli, Hanco Kolk, Denise Jannah, Max van Weezel, Piet Gerbrandy, Gwen Pol, Spinvis, Karin Amatmoekrim, André Klukhuhn, Dieuwertje Blok, Arjan Peters, Ellen Deckwitz, Murat Isik en A.L. Snijders.

Anne-Fleur van der Heiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s